What a shame!

4.0
Filmen er god. Historien er god. Damon er god. Men ligeså stor en fan jeg er af "Identity" og nyder at sætte den på engang imellem for endnu et review, ligeså sikker er jeg på, at jeg aldrig kommer til at eje denne film på DVD.

Instruktøren er åbenlyst påvirket af Dogme kriterierne og alle...ja jeg mener ALLE actionscener er visuelt kun 25% værd af det som foregår (man TROR der foregår!) på skærmen.

Jason som afvæbner 2 (a la de 2 betjente som afvæbnes i Identity), biljagt, kampscene manno a manno mod bad guy. Dette var seriøst hårde scener, hvis altså det havde været muligt at fokusere og egentlig se hvad der foregik. Man sidder og anstrenger sig konstant i actionsekvenserne for at følge med, for det ER sgu spændende, men man bliver pissed og har lyst til at rejse sig og skrige "SÅ HOLD DOG DET KAMERA STILLE DIN FORPULEDE AMATØRFOTOGRAF". Det er muligt nogle vil synes det virker mere intenst bl.a. i biljagt scenen, men det har ikke noget at gøre med et "first person view" overhovedet. Hvis man vil gi' os, publikum, det indtryk som Jason har under disse sekvenser, så var han blevet slået ned, kvalt, druknet og bilcrashet for længst, for hukommelsestab går ikke godt med synsforvirring.

Der er en scene, hvor 10 CIA folk er samlet i eet rum til diskussion. Fotografen skal bare bevæge kameraet fra den der snakker til den næste der snakker. Een snakker til venstre, kameraet fokuserer, CIA bossen til højre snakker, kameraet suser ud til højre og fanger hans hoved ude i højre side og fastholder hovedet, så noget af det ikke kommer med....på et widescreen?!?!?

Saving Private Ryan, Heat, Band of Brothers...det ER muligt at lave actionsekvenser som vinder ved håndholdt kameraføring, men der er intet i Dogme reglerne som siger, at det skal være en armløs fodmaler, uden retningssans på ecstasy som skal filme.

Jeg vil STADIG gi' filmen 7 i IMDB rating, men det kunne med lethed ha' været en 8.2'er. Og den film jeg havde set frem til at stå ved siden af min "Bourne Identity"....well...you can have it.
Bourneduellen