- Skoletræt Coen -

3.0
Med ”Raising Arizona” søger Coen-brødrene andre græsgange i forhold til debuten ”Blood Simple”. Universet er fortsat deres helt eget, og de dystre toner lurer stadig bag kulissen, men hvor vi i ”Blood Simple” oplevede en film noir-hyldende krimithriller, tages skeen her i anden hånd med denne bizarre og kulsorte komedie.

Det er i sandhed en uhåndterlig komedie og set som forlængelse af den mesterlige ”Blood Simple”, må dette siges at være en tilbagegang for brødrene. Jo, filmen er da unik på sin egen måde og dybt original på mange punkter, men som komedie er den mislykket og virker sine steder næsten amatøragtig i sin dramaturgi. Så kan man så mene, at dramaturgi ikke er et begreb, der eksisterer i Coen-brødrenes verden, da de jo ofte laver film efter egen opskrift, men i dette tilfælde er opskriften altså bare alt for uinteressant. Den velkendte Coen-charme er fraværende, og kun glimtvis rammer deres humoristiske talent plet.

Nogen katastrofe er ”Raising Arizona” dog ikke. Den er nyskabende, original og visionær i dens forsøg på at udvide komediegenrens horisont, men hvor brødrene udviste forbløffende kompetence og sikkerhed med ”Blood Simple”, skulle nogle desværre nok have taget dem i hånden denne gang.
Arizona Junior