Traditioner og Gamle Dyder

5.0
Fire lidt tvivlsomme revolvermænd finder sammen om at bekæmpe uretfærdigheder i lille westernby.

Underholdende western der er holdt i en klassisk facon, og som bevidst er fyldt med så mange western klicheer, at man næppe husker ret meget af filmen bagefter. Men det er hvad folkene bag har tilstræbt, nemlig at bruge hver en tradition og kliche inden for denne genre, til at skabe en western som de huskes fra dens storhedstid, og der er derfor ikke brugt tid på nogen former for nytænkning. Det er en hyldest til konventioner og hvad der har været, og det er en genoplivning af gamle dyder.

Allerede fra indledningen ved man hvor man befinder sig. Efter en skudduel i et skur, går en af filmens helte ud gennem døren til det store landskab, i hvad der kun kan betegnes som et ægte John Ford skud (har man set John Ford Mesterværket ”The Searchers” ved man hvad jeg tænker på) og derfra er tonen slået an.

Filmen er flot fotograferet af John Bailey, der har en blandet landhandel af film bag sig, og han har ligeledes holdt den i den klassiske westernstil med store susende billeder og flotte panoramaer af imponerende landskaber og den slags. Underlægningsmusikken af Bruce Broughton er fremragende og er selvfølgelig også et typisk westerntema. Hovedrollerne er forholdsvis kendte og gode solide skuespillere, men der er ingen store stjerner (et par stykker blev det senere).

Så er man til en god western, der vil tage en på en underholdende tur igennem en mindepark af klassiske westerns, så er ”Silverado” et af de bedste bud, med massere af god action og tempofyldt mavesus, med lad være med at tænke for meget over det hele, det er kun underholdning, men heldigvis af bedste skuffe.
Silverado