Dejlig -meeen. (mini-spoiler)

4.0
Ja - 4 stjerner ud af 6 mulige - mere bliver det altså ikke til.
En dejlig film der byder på både dejlige varme, sjove, intense og gruopvækkende scener og det scorer den 1 stjerne på - og 2 går til Nikolaj Lie Kaas som ellers aldrig har været mit store nummer - hvis det der Talebaner-skæg røg sig en tur ku' det være… men okay - han vinder mit hjerte i denne film alligevel.
Uden Nikolaj havde filmen været en patetisk hollywood-dogme-look-alike-film - men Nikolajs rolle (eller bare hans tilstede-værelse - who knows?) gør at de par tærkrummende scener der er ikke virker så slemme endda og tilmed ofte viser sig at være helt smukke. Nikolaj og historien gjorde bestemt sit til at jeg gik ud af biografen og anbefalede filmen til alle jeg kendte men med et par "men"er.
Historien er rigtig godt fortalt selvom vi aldrig når helt dybt ned i nogen af emnerne - hverken i Ulrik Thomsens traume fra hans udstationering i Afghanistan, Nikolajs og Ulrichs anstrengte far-sønner-forhold, familiens sorg over at miste en far og ægtemand i krig, Ulrichs og Connies forhold og Nikolaj og Connies forhold.
Havde talentfulde Susanne Bier valgt at fokusere på et eller maks to af disse emner i historien tror jeg at jeg havde forladt biografen med en meget stærkere og gribende følelse (og tudet lidt mere end jeg gjorde) - men hun spænder efter min mening over alt for meget og der bliver som sagt aldrig rigtig nogen slutning på nogen af historierne.
Men måske var det sådan det var tænkt - det ved jeg jo ikke noget om?
Man kommer dog til at både grine og græde, så alt i alt gør hun det igen godt, dog er der som sagt også et par krumme-tæer-scener
Krumme-tær-scene nummer 1 må absolut være kysse-scenen i carporten - læg lige mærke til den.
Og så var det altså også irriterende at se at Hollywood allerede har ødelagt Connie Nielsens danskhed - både mht. accent - men også i ny og næ i de liiiidt for overspillede præstationer - men jo smuk - det er hun da - det er indrømmet… Men jeg synes nu stadig Hollywood og de store store film udnytter hendes talent og skønhed meget bedre.
Faderen til Ulrich og Nikolaj (og Nikolaj Lie Kaas) leverer i øvrigt et hav af guldkorn der fik hele biografen til at grine - den præstation får filmen min sidste stjerne for.
Så ja - 4 stjerner til en film med en 5-6 forskellige gribende gribende historier der aldrig rigtig udfolder sig eller giver os en slutning. 4 stjerner til en film der holdes oppe af Nikolaj Lie Kaas og som samlet bringer noget se-værdigt frem i alle de andre skuespillere.
Og ja - 4 stjerner til vores alle sammens Susanne Bier som uden tvivl har format til 6 stjerner.. bare ikke lige denne gang. Kunne jeg give 4½ stjerne med 10 pile op, så gjorde jeg det.
P.s. - Husk at se filmen og dan dine egne meninger end at lytte til uvidende anmeldere som mig! ;-)
Brødre