En halvt mislykket film

4.0
*Spoilers til Shyamalans andre film, men ikke for mange til denne*


Jeg har altid været en stor fan af M. Night Shyamalan. Lige siden Den Sjette Sans, var der noget unikt over ham. Så kom Unbreakable, som ikke var værst, men man kunne ikke se den alt for mange gange. Så kom Signs, endnu et skud på Shyamalans lykkestamme.

Alle disse film havde hver deres kvaliteter og hver deres lille "twist" i slutningen. Dem kunne jeg stille mig tilfreds med. Det var hans stil, og han fuldførte dem godt. Før "The Village" kaldte nogen ham endda den nye "Hitchcock".

Denne film skulle dog vise sig at holde sig til instruktørens genre og instruktionsmåde. Der ér en twist i slutningen. Og så er der kun to muligheder: Enten hader man den eller også elsker man den. Jeg hadede den.

I begyndelsen af denne film var der lagt op til en regulær krig mellem disse monstre og indbyggerne i denne lille by. Men plakaterne og reklamerne vil bedrage dig, så meget kan jeg da trods alt sige.

Skuespillet er derimod en helt anden sag. Plakaterne lægger op til, at Joaquin Phoenix er den helt store hovedrolle, men jeg må igen skuffe. Han ér en birolle i denne film, og af den smalle "on-screen" tid, han har, så kan jeg sige, at han spiller forholdvis godt. Men det er svært at vurdere sådan en person som ham.

Den sande hovedrolle går til Bryce Howard, som spiller fantastisk som den blinde Ivy. Hendes blindhed skaber en stor medynksfaktor med hende, og når faren kommer, frygter man stærkt for hendes velbefindende.

Jeg vil sige, at disse to har de største roller, men William Hurt er heller ikke dårlig, men hans "on-screen" tid er også minimal. Der er noget uoverskueligt over denne film. Noget, som jeg kan ikke kan forklare.

Bottom line: På trods af det mærkelig twist og de bedragende posters, så er The Village ikke nogen dårlig film, men jeg kan heller ikke tillade mig at sige, at den er god. Kun få gange følte jeg uhyggen, men det var ikke noget særligt. Det er ikke en film, jeg vil se to gange, kan jeg dog sige, men jeg vil gerne sige, at den burde måske opleves, for den har en af de mærkeligste og mest uforudsigelige twists i nogen film nogensinde.

Grunden til, at jeg gi'r denne film fire stjerner er: Joaquin Phoenix' skuespil, Bryce Howard's skuespil, de øvrige skuespilleres skuespil og Shyamalans instruktion. De andre film var helt klart bedre, men min tro på Shyamalan er endnu ikke borte.
The Village