Mesterværk

6.0
M.Night Shamayalans film har altid delt folk op i to lige store lejre, dem der synes alt manden rører ved er genialt, og dem der synes det stik modsatte.

Undertegnede tilhører den første lejr, og synes med videre at "The Village" rangerer blandt toppen af M.Nights film.

"The Village" er på ingen måde en gyser eller horror film, selv man godt kan få indtrykket ud fra reklame kampagnen, men derimod et dybt psykologisk værk om mennesker, etik, morale og samfundskritik.
Vi følger den unge Lucius Hunt (Phoenix) og hans rolle i en lille isoleret landsby.

M.Night forstår at uddybe infrastrukturen i det lille lukkede samfund, uden det på nogen måde bliver kedeligt, og tilfører samtidig et ekstra krydderi i historien ved at skabe en uhyggelig underhistorie om nogle skræmmende væsner som lever i skovene omkring landsbyen - et element der understøtter hele intensiteten i fortællingen.

M.Nights stærke side ligger i hans evner til at kontrollerer sin historie, så ingen elementer tager overhånd eller mister fodfæste, hans sans for enkelhed er simpelhen mesterlig.

Filmen formår at overraske med nogle fantastiske plot twits, som efterlader sit publikum med åben mund. Et element som efterhånden er blevet et varermærke for M.Nights film, det skal dog lige siges at undertegnede aldrig før er blevet så overrasket over en slutning som i denne film - ganske enkelt genialt!

Filmen kan varmt anbefales for alle der har lyst til at se noget anderledes end det vi efterhånden er vand til se fra Hollywood.
The Village