En tand for ambitiøs.

3.0
Plottet i Man on Fire er ganske simpelt. Hævnakt.

Der er ikke de store overraskelser undervejs. Mange vil nok ikke bryde sig om slutningen, som ikke skal røbes her. Desværre er filmen alt, alt for lang - 146 minutter - og er egentlig ikke særlig spændende eller involverende. Men den er en fryd for øjet… og ikke mindst ørerne.

Denzel Washington viser, at han godt kan spille bisse på en charmerende og karismatisk facon. Den lille tiårig pige, Dakota Fanning, har en stor lovende karriere foran sig, og allerede bag sig. Bla. i sci-fi serien Taken. Og hvor er det herligt, at se Mickey Rourke igen, dog i en noget ældre udgave.

Visuelt og audiomæssigt set er denne film ekstrem ambitiøs. En tand meget vil jeg mene. Men Tony Scott, som vi kender som én af de mest hårdtpumpede instruktører, og i øvrigt startede som reklameinstruktør, kan ikke lade være med at lege med et rystende kamera, lynhurtige MTV klip, zooms, pans, og diverse lydeffekter. Præcist som han gjorde i Enemy of the State, og i de fleste af hans tidligere film. Det ville klæde ham, hvis han turde og variere sit filmiske udtryk... bare en enkelt gang.

På Region 1 DVD´en kommer DTS lydsporet virkelig til sin ret, og får topkarakter som en af årets bedste DTS udgivelser. Skru op for lyden, men kun hvis der er langt til naboen.

Er man til det visuelle lir, er denne film sagen, men psykologisk set passer stilarten desværre ikke videre godt til historien.
Man on Fire