- USA, en by i Rusland? -

3.0
En dårlig accent fra en gebrokkenklingende Harrison Ford, er ikke det eneste problem, der kæmpes med i dette autentiske ubådsdrama, der foregår i koldkrigstiden.

Når tunge drenge som Ford og Neeson er på plakaten, har man lov til at være forventningsfuld, men i dette tilfælde finder man hurtigt ud af, at de sådan set bare er der for at sælge varen. For ”K-19” sælger bestemt ikke sig selv. Den halvlange forestilling er hverken særlig spændende eller dramatisk, og selvom handlingen kickstartes med konflikter i tide og utide, så når det aldrig at blive medrivende, som man elskede det i nærliggende film som f.eks. ”Crimson Tide” og ”U-571”. Oveni hatten er klimaks ingen steder at finde, og det er simpelthen for ujævnt instrueret uden den intensitet, der selvsagt hører sig til i en uåbadsfilm.

På den anden side kommer vi så heller ikke udenom, at det er solidt håndværk, som vi kender det fra Hollywood. Selvom det kunne være lavet så meget bedre, bliver det aldrig kedeligt eller uinteressant, og Ford og Neesons appeal pynter da på det, om end de er set langt bedre (Ford er svær at sluge som sovjetisk ubådskaptajn).

Så altså en blandet fornøjelse der holdes oppe af den autentiske historie samt et par stærke navne på rollelisten, hvilket i sidste ende kan redde filmen, hvis blot forventningerne skrues tilstrækkelig ned.
K-19