Miiiiiiister Jackson...

5.0
Nu har jeg set flere af Mr. Jacksons film, inden jeg begav mig ud på rejsen gennem Meet the Feebles. Først Braindead - et mesterværk i sort humor og splat. Bad Taste. Et mesterværk med en indfaldsvinkel som beskuer af forklædte nørder, der gør grin med Hollywooods actionfilm. Forgotten Silver, som gør tykt grin med dokumentar-genren.

Alle disse film gav mig specielle oplevelser.

Inden jeg så Mr. Jacksons andre film havde jeg set Ringenes Herre trilogien. Dette mesterværk gav mig lyst til at vide, hvorfor netop Mr. Jackson stod bag trilogien.

Og senest har jeg så nydt Meet the Feebles.

Filmen er som alle de andre - et mesterværk. Hvordan lykkes det at styre 132 medvirkende dukker og forklædte mennesker igennem et inferno af bevægelser og lyd? Ved hjælp af EVNE. Peter Jackson er ufatteligt dygtig. Han kan som en mesterkok styre urimeligt mange enkeltfaktorer uden at miste grebet om bare en eneste af dem.

Meet the Feebles skal bare nydes med hovedet mellem benene. Drop enhver form for moral og flyv igennem et univers af handlinger og følelser.

Nu mangler jeg - tror jeg nok - de to eneste og sidste "inden RH3-trilogien-film" - Heavenly Creatures og The Frighteners.

Disse vil blive konsumeret i en nær fremtid.

Min konklusion: Det er ufatteligt, at et menneske kan generere et færdigt produkt ud fra så ufatteligt mange enkeltfaktorer og enkelt-scenarier.

Meet the Feebles kan sættes på bordet som en færdig middagsret i ethvert hjem. I vores familie er vi vant til at spise det, der kommer på bordet. Med andre ord nyder vi maden som den er. Ind imellem dukker der så en oksesteg med god sovs op foran os. Og så æder vi som svin.

Som filmnyder åd jeg Meet the Feebles som et svin...
Meet the Feebles