Dawn of the Dead

5.0
Dawn of the Dead er helt klart en af de store klassikere inden for horrorgenren. Det nummer 2 film i en trilogi og snart en Quadrilogi. Dawn of the Dead er nok den mest populære af filmene, men efter min mening klart den dårligste. Jeg tor det er den mest populære fordi det er den der er mest action i, og det underholder jo. Derimod synes jeg Day of the Dead har som er nummer 3 i trilogien har meget mere at byde på. Den er meget mørkere, ideerne i den er langt mere originale, og så er det Tom Savinis mesterværk. Det er simpelt hen de bedste gore effekter og de bedste zombier nogensinde.

Nå, men det er jo ikke Day of the Dead jeg skal skrive min mening om, så tilbage til Dawn.

Dawn of the Dead har også et fantastisk score, af den italienske komponist Goblin. Han er helt klart blevet hyret til jobbet pga. Romero's samarbejde, med den italienske instruktør, Dario Argento (Deep Red, Suspiria, Opera)

Selvom filmen er stærkt overvurderet er det klart en af de bedste zombifilm der er blevet lavet, men at kalde den "den ultimative zombifilm" som mange har tendens til er efter min mening forkert.
Zombie - rædslernes morgen