- Ventetiden værd -

5.0
I en tid hvor gode gamle politifilm som ”French Connection” og ”Serpico” synes alt for langt væk, kommer ”Narc” særdeles belejligt.

TV har slået genren halvt ihjel med alle disse hersens klichéfyldte serier med ensporede fremstillinger af politiets arbejde, og derfor er det skønt med en film som ”Narc”, der med sin rå og realistiske stil atter forstår at gøre det interessant. Filmen er virtuost instrueret af den knap så garvede Joe Carnahan, men lad mig sige det kort: Den mand er hermed taget i mit øjesyn. Det er spændende, dristigt og visionært instrueret og med en intensitet uden lige (filmen er optaget på under en måned, og blandt andet det kan være årsagen til dens meget intense karakter). Vi oplevede noget af det i samme den tydelige inspirationskilde ”Training Day”, men denne her har et mere koldt og brutalt udseende, der gør den en anelse mere nærværende.

Men alt brutaliteten lagt til side så formår den også at skabe en flot kontrast i dens menneskelige aspekter. Der er tid til vores karakterer og de psykologiske konflikter, hvilket er en sand bedrift at få med i en film så nådesløs som denne. Godt understøttet af skuespillet, som er fremragende. Jeg har altid haft en svaghed for Liotta, og det ændrer denne film bestemt ikke noget ved - det er hans stærkeste præstation (og film) i mange år. Også Patric gør det strålende som den plagede strømer, der ”bare” skal have hverdagen til at fungere.

En barsk men bærekraftig politifilm. Utilregneligt spændende og lavet med nerve, hvilket alt sammen puster nyt liv i ens forhåbninger om en ny og spændende æra for genren.
Narc