Ligeså gode som de gamle film!

6.0
Hatten af for George Lucas: Det er simpelthen et mesterværk, han har præsteret med "Attack of the clones"! Natalia Portman er i rollen som Padmé ligeså sød, smuk og handlekraftig som Carrie Fisher var det som hendes mor i de første tre Star Wars-film, Ewan McGregor giver os en fuldt ud troværdig ung udgave af Obi Wan Kenobi, og Hayden Christensen spiller med stå stor glød og passion, at man virkelig tror på ham som den kommende Darth Vader. Alene med sit brændende og udtryksfulde blik levendegør han den indre konflikt, der plager den unge Anakin, og som jo er forstadiet til hans vej mod Kraftens mørke side.

Effekterne i filmen er vildt imponerende, men det er de gode skuespillere og den gode historie der gør filmen til et mesterværk. Selvfølgelig er det ikke dybsindigt karakterskuespil vi ser (det var det jo heller ikke i de gamle Star Wars-film - det er jo trods kun en eventyrfilm med romatik og drama. ... Men ikke desto mindre gør skuespillerne det så godt, at det er en fornøjelse at følge dem de 2 timer og 20 min. filmen varer.

Det er interessant at se hvordan George Lucas langsomt men sikkert knytter trådene sammen, således at alt i episode VI, V og VI passer nøje sammen med episode I, II og III, og omvendt.

Ved sine rent tekniske forbedringer af den gamle trilogi har hans skabt større visuel lighed mellem de gamle film og de nye. Visse fanatiske Star Wars opfører sig som om Lucas har lavet om på historien eller plottet i de gamle film, men der er jo ikke ændret en snus ved noget. Hvis man genfortæller hele handlingen fra den gamle trilogi for en person, der aldrig nogensinde har set "Star Wars", og så bagefter lader vedkommende se Lucas' 2004-udgave af trilogien, vil der ikke være den mindste uoverensstemmelse mellem det fortalte og det sete.

Så disse hard core fans vrøvler bare. Var det ikke bedre blot at nyde alle 5 (snart 6) film og simpelthen bare lade sig rive med, i stedet for at lave en religion ud af de gamle, uredigerede film og gøre dem bedre end de rent faktisk var.

Der var også meget pjat á la Jar Jar Binks i de gamle film, skuespillet var også letbenet som i de nye film, og hele ånden i filmene var den samme som i den nye prequel.

I øvrigt er jeg vokset op med den gamle trilogi, men jeg kan altså fuldt ud ligeså godt lide den nye trilogi. Tager man alle de udtalelser om fortiden, som Yoda og Obi-Wan Kenobi kommer med i den gamle trilogi, så vil man kunne se, at "The Phantom Menace" og "Attack of the Clones" er den helt perfekte forhistorie eller prequel.
Star Wars: Episode II - Klonernes angreb