Spændende og velfortalt!

5.0
Jason Bourne (Mat Damon) er flygtet langt væk fra hans fortid - tror han. Pludselig en dag opsøger "de" ham igen.

Man har fundet en glimrende aflyser til at lave endnu en Jason Bourne film. Doug Liman stod som bekendt for den første film i serien, og det gjorde han faktisk ret godt. "Manden uden navn" var ganske velfortalt, til tider rigtig spændende film, men manglede måske lige det sidste, men absolut en af de bedre actionfilm, som både har en god historie og god portion action i posen.

"Bourne Supremacy" er faktisk mindst ligeså god som den første film. Den nye instruktør har gjort sig meget umag med at holde spændingen på højt niveau, og det er lykkedes ham. Mat Damons rolle er selvfølgelig stadig holdt meget mystisk, men lidt efter lidt opdager vi, hvem han egentlig er, og hvorfor der er folk, der vil udslette ham. Det er ganske enkelt spændende at følge Jason Bourne løbe fra det ene sted i Europa til det andet. I øvrigt er det et stort plus, at filmen foregår i de europæiske lande, som giver det strejf af ægthed.

Filmens stil er fantastisk. Rystende og voldsomme billeder, nærmest håndholdt kamera, må siges at være atypisk for en actionfilm. Instruktøren ville uden tvivl tilføje filmen noget originalitet, og det skal han have kredit for. Musikken er også som den skal være, selvom noget af det allerede er hørt i etteren, men stadig fængende og iørefaldende.

Det jeg måske var allermest overrasket over var, at filmen ikke byder på meget action. Vi får en rimelig fed biljagt til slut, men så heller ikke mere. Hvis du forventer meget action, som der faktisk var i den første, så bliver du skuffet. Det er historien og mystikken omkring Jason Bourne der ruller over skærmen for det meste af tiden, men hold op, hvor var filmen spændende.

Mat Damon er tilbage i top form, og han gør det fremragende. Kan ikke forestille mig en anden skuespiller som Jason Bourne??

Jeg ser frem til den tredje del i serien, og håber, at mysterierne bliver løst. Det bliver sikkert en uforglemmelig trilogi.
Bourneduellen