©Værre end Congo?©

1.0
Nu har jeg ikke læst bogen, men kan udmærket forestille mig, at hvis bogen var vellykket, hvorfor der så er så mange skuffede miner fra dem som har læst den og bagefter set filmen. Kan forestille mig, at den endda slår filmatiseringen af Crichton´s "Congo" med flere hårlængder.

Denne film er ikke særlig vellykket. Hvis vi glemmer at den er baseret på en bog et øjeblik, så ser det ud som om, at det er en 80ér klon og at den er kommet direkte udaf samme maskine, som gav os "Timerider" i 80érne.

Normalt elskede jeg denne type eventyr/"Tilbage til fremtiden" agtige form for film da jeg var yngre, men det var i 80érne. I dag holder det ikke.

Med et plot lige så tyndt som "the Core" bliver man kastet ud i et eventyr, som selvfølgelig virker utroværdigt men kommer til at fremstå næsten latterligt, da man endelig bliver kastet tilbage til 1357. Nok mest af alt fordi, at Franskmændene og Englænderne får en til at tænke på rollespilsentusiaster, som er taget ud på dyrebakken iklædt rustninger for at lege riddere. Det virker meget b-agtigt og slagene, kostumerne osv. i film som "Gladiator" og "Braveheart" virker meget fjerne.

Derudover er filmen blevet lanceret med Paul Walker (the Fast and the furious) som stjernen og hovedrolleindehaveren. Aldrig før er en skuespiller kommet til at fremstå så meget som en "flødebolle", der bare var der. Manden er fuldstændig anonym og henimod slutningen glemte jeg helt, at han var med. Hvorimod f.eks. Gerard Butler (Tomb Raider II) er mere fremtrædende, til trods for at han har den mest forudsigelige rolle.
Iøvrigt ser det ud til, at det forståeligt nok har været svært for Richard Donner, at få skuespillerne leve sig ind i det her crap. Tjek f.eks. skuespillet af Frances O'Connor og Gerard Butler i den scene i starten af filmen, hvor de er blevet sænket ned i tunellen ved udgravningen og skal leve sig ind i rollen, som de entusiastiske arkæologer, som ikke kan tro deres egne øjne mht. til deres fund. Det er fantastisk. *GG*

Ligesom de fleste Hollywood film, så er filmen skematisk skruet sammen og derfor også dybt forudsigelig.

Advarsel: Spoilers følger i næste afsnit:

Eks: Butler og Walker sidder og diskuterer hvorfor mandens ene øre mangler på figuren af manden og kvinden ved udgravningen og dermed bliver man ikke i tvivl om, at det får betydning senere i filmen og hvem manden på statuen nok forestiller.
De historier Butler fortæller Walker om f.eks. Lady Claire, er man heller ikke i tvivl om vil få betydning senere hen og man er da heller aldrig i tvivl om, at Butler vil blive forelsket i hende og blive tilbage, som man har set i utallige andre lignende film, som f.eks. "Stargate".

Alle disse klichéer er man så vant til, at man kun kan grine af dem og det er så ikke engang det værste, da det jo efterhånden er hvad man kan forvente, men når døde statister vågner op igen, SÅ SÆTTER JEG SGU GRÆNSEN! *GG*

Under det store slag tilsidst, er der en scene hvor Butler ryger ned af nogle trapper sammen med fyren som tidligere er blevet sendt tilbage. Mens de kæmpende tumler ned af disse trapper, ruller de forbi en død fyr (i forgrunden), som lige før de er ude af billedet lige løfter hovedet, for ligesom at sige: "Er de rullet forbi mig?". Det er sgu for amatøragtigt, men hold kæft hvor vi grinede.
Det opsumerer ganske godt, hvor amatøragtig denne film er.

Dog skal det siges, at filmen er så kikset og indimellem direkte latterlig, at den næsten bliver underholdende at se på. Man keder sig ihvertfald ikke. Så hvis man vil have et billigt grin, så kunne man jo lige overveje, om det her var måden at spilde sin penge på.

Hvis du ikke engang (som jeg) er til adventure film, så bør du holde dig laaaaangt væk fra denne her.

Tag dig sammen Richard Donner. Du burde have overvejet Dødbringende våben 5 eller Goonierne 2 fremfor den her. Det kunne umuligt have blevet mere kikset end denne her.

Derudover må det lige tilføjes, at det er gået betydeligt nedad bakke for David Thewlis efter "Naked". Nu er han henvist til små bi-roller i film som denne efter at have medvirket i en del fiaskoer. "The Big Lebowski" har efterhånden været det eneste lyspunkt på hans CV i lang tid, selvom det også kun var en lille rolle for ham.

Denne film får 1 stjerne med en død statist der kigger opad.
Timeline