Ikke ambitiøs men OK

4.0
Brother Bear er en OK tegnefilm som mere er velmenende end egentlig veludført. Jeg nød den nu alligevel selvom det er en ret let affære. Men Thomas...gav det nogen mening for dig at den skifter screen ratio? Så vidt jeg husker er første akt i 1:1.66 som så skifter til 1:1.85 da historien kommer igang?? Undrerede mig en hel del...
Filmen, som har gået utroligt godt i danske biografer (siger meget om at der mangler film for børn), blev en skufgfelse i næsten alle andre territorier og Disney lukkede hele sin Florida animations afdeling. Jeg har ikke set "The Muuuuuhvie", da jeg synbes den ser kedelig ud, men jeg håbert alligevel at Disney bliver ved. Selv Kejserens Nye Flip, dom er klart den mest syrede og ukarakteristiske Disney film længe, grinte jeg meget over fordi den tog chancer på humor og fortælle stil. OK, det er mest for filmnørder når man i den grad tager gas på konventionerne men alligevel.

Filmens største plus er det varme (men ind imellem også lidt lunkne og naive) farveskema og de to canadiske elge, som er rigtigt sjove. Ihvertfald hvis mankender canadiere. Men filmen mangler gags - jeg følte at jeg havde set meget af det hele før...det er ganske enkelt for nemt, og det har generelt plaget Disneys film under Michael Eisner, som er god til at lave penge men mindre god som kreativ studio-boss. Det ender med den slags pseudo-metaforiske overvejelser om livet som faktisk er ret vamle og udslidte.

Men en sød nok lille film alligevel.
Bjørne Brødre (org. version)