Jeg Er Ikke Som De Andre......

3.0
En gruppe arkæologer må rejse til middelalderen for at redde en professor, der er fanget der.

Dem der har læst bogen af Michael Crichton (jeg har ikke, har i øvrigt kun læst en af hans bøger), hvis bøger altid skulle læne sig tæt op af videnskabelige fakta, har ikke meget til overs for denne filmatisering. Selv om man som jeg ikke har læst den, er der nu heller ikke det store at være begejstret for, den minder meget om et levn fra 80’erne (som Force så meget rigtigt er inde på).

Instruktør Donner, der igennem tiderne har lavet en række gode film (”Superman The Movie”, ”The Omen”, ”Lethal Weapon”-serien og andre), er måske ved at være for gammel til denne type film. Når man laver sci-fic eventyr, så bevæger man sig altså ind i en genre der er meget visuel, hvor man forventer imponerende scenerier og fantastiske effekter, kombineret med ekstremt flot kameraarbejde. Alt dette lever ”Timeline” ingenlunde op til, den er så konventionel og uambitiøs at den mest ligner en film produceret til Tv.

Jeg skal alligevel indrømme, at den morede mig, den mindede mig nemlig om en Tv-serie skabt af Irwin Allen, jeg så som barn og elskede, der hed ”The Time Tunnel” (jep Force, fandt ud af navnet), hvor de i hvert afsnit rejse i tiden og kom ud for diverse farer.

Det er let at kritisere ”Timeline” for alt muligt og det er også berettiget, så jeg vel slet ikke prøve at forsvare den, for skuespil, historie og stort set alt andet virker anden klasse. Med et budget på små 80 millioner dollars vidner det om, at det der er gået galt her, det er talentet og Donner’s formåen som instruktør der ikke har rakt (og måske ikke gør det længere?).

Men som sagt, jeg følte mig godt underholdt på sådan en ha ha ha-måde, men nu havde jeg jo også hørt så meget dårligt om den, at den kun kunne overraske positivt. At jeg bedømmer den så højt som jeg gør, er naturligvis en frækhed, den burde have mindre, men hvorfor, fordi den er dårlig? Måske, men på den anden side, hvad så jeg den for, for at blive underholdt og det blev jeg. At underholdningen indimellem var ufrivillig er en anden snak.

Men inden jeg har sablet hele filmen ned, så har den da også et par positive ting. Jeg personligt elsker sådanne historier og der sker en masse og så var den sådan hyggelig.
Timeline