Det handler bare om løsepenge!

4.0
Tony Scott er endelig tilbage efter godt og vel 3 års pause. Men han er ikke blevet bedre siden sidst, men heller ikke værre.

"Man on fire" er ikke mere end en solid amerikansk underholdning, hvor man får lidt for pengene, men ikke meget. Plottet er enkelt, set mange gange før (så sent som i Ron Howards The Missing). Men ellers har vi den helt igennem fantastiske "Løsepenge", også af Ron Howard. Så historien er bestemt set før, blot med andre skuespiller.

"Man On Fire" formår desværre ikke at være spændende eller overraskende nok i sin historie, selvom filmen har et enkelt udmærket twist, man ikke lige havde regnet med, men resten af historien er meget forudsigelig - og desværre atter engang med en typisk amerikansk sødsuppe slutning, som trækker altså ned.

SMÅ SPOILERS:

Det er meget muligt, at Scott formår at have sin egen stil i denne remake, men jeg synes alligevel, at stilen var deprimerende at kigge på. Mange af scenerne kører i slowmotion, og det synes jeg var et problem for Scott. Flere af scener var simpelthen for langsomme i selve opbygningen. Scenen hvor pigen bliver kidnappet er et godt eksempel, hvor man får ufattelige mange nærbilleder af Denzel, og kameraet flyver omkring ham hele tiden. Man fornemmer, at Scott tager sig for god tid til at fortælle noget simpelt. (Slut på spoilers).

Scott undgår godt nok ikke alle klicheer som i kan se, langt fra. Men filmen er trods alt meget underholdende, og vi har gode skuespiller. Denzel er fint valg, og gør det som han plejer - nemlig fremragende. Måske ikke oscarværdigt, men en god indsats. Hans rolle kunne have været bedre og mere dyb end den er. Ideen med den nedbrudte mand, der går til flasken når alt andet i livet ikke giver mening, er i sig selv en spændende rolle. Men som så ofte før bliver sådanne spændende roller amerikaniseret/smadret godt og grundigt, derfor bliver hans rolle aldrig rigtig vedkommende. Desværre, men ideen var god nok.

På trods af de hårde ord fra mig, så følte jeg mig godt underholdt af denne film. Jeg bedømmer den måske lige lovlig for højt, men den ligger et sted mellem 3 og 4 stjerner, derfor har jeg besluttet mig for at give 4 små stjerner. Tony Scotts bedste film er efter min mening "Last boy scout".
Man on Fire