Lille overraskelse!

4.0
Familien Duncan mister deres søn ved en ulykke, men en dag får de et tilbud - at få deres søn tilbage.

Overraskende god lille thriller, som har hovedemnet kloning af mennesket på menuen. Det er selvfølgelig et emne man har set før, og nogle af de samme klicheer går igen, men alligevel formår filmen at være spændende (trods den er lidt forudsigelig) og rejser det store spørgsmål, hvorvidt kloning burde være nøglen til lykken eller ej. Stort set alle film der omhandler kloning er imod kloning. Når man først kan se resultatet af et klonet menneske, så kommer alle de rigtig moraler frem på film - det er ikke helt tilfældet med "Godsend", fordi filmen ikke ender lykkeligt, som man kunne have frygtet. Filmen slutter sådan ligepludseligt, og det kunne jeg faktisk lide - jeg havde frygtet, at slutningen ville ødelægge en hel del, hvor jeg havde forventet en prædike om, at kloning er noget skidt og det skal man endelig la' være med. Not in this movie.

Skuespillet er faktisk overraskende godt. Kinnear og Stamos spiller de bekymrende forældre, der takler tabet af deres søn på hver deres måde, og det gjorde de supergodt og nuanceret må jeg sige. Det var herligt at se. Deres roller er gode, der er lidt mere dybde end det plejer at være. De Niro kører måske en anelse på rutinen, men han er jo også en rutineret herre. Skidt er det bestemt ikke, men en solid og acceptabel indsats.

Filmen var engang imellem rigtig uhyggelig - så en god blanding mellem thriller og gys. Grunden til at filmen ikke få mere end de 4 stjerner er, at der intet nyt er på banen. Vi har set det før. Men det er på en eller anden måde lykkedes instruktøren at stjæle de vigtige ting fra forskellige film, og putte dem pænt ind i sin egen - og det slipper han godt fra synes jeg.

Filmen har i øvrigt en god og rammende titel. Trods den dårlige modtagelse af filmen, så sender jeg de varmeste anbefalinger til alle filmfans.
Godsend