Jeg er solgt...

5.0
Jeg må indrømme, at jeg hører til dem, der er faldet pladask for "Sky Captains" charmerende hyldest til de gamle klassikere fra før verden gik af lave. Og, jeg hader egentlig at indrømme det, da jeg normalt håner film, der mere eller mindre skylder hele sin fremtoning til CGI folkene ved computerskærmene.

Men, når det er gjort med den charme og fantasifuldhed som Conran har lagt for dagen her, kan meget tilgives.

Film som "Metropolis", "King Kong", "War of the Worlds" og "Jens Lyn" bliver kærligt misbrugt og citeret - og det gøres med stil.

Samtidig er jeg vild med det farvefattige sepia-look som filmen er holdt i - passer perfekt til tidsånden og stemningen i filmen.

Men ja, man skal nok være lidt vild med de gamle film for at sætte pris på "Sky Captain" - og man skal i hvert fald kende dem for at genkende "tyverierne"... :-)

Glæder mig til dvd'en...

Og til Claudius: Nej - det har ikke været dyrt at producere filmen på denne måde. Tværtimod (i hvert fald sammenholdt med hvad andre store Hollywood produktioner koster).

Fordelen har bl.a. været at hele filmen har kunnet "skydes" på under 1 måned. Tænk på hvad det sparer i skuespillerlønninger og udgifter til det traditionelle produktionsapparat, for ikke at tale om udgifterne til opbygning af sets. Computertid og -kraft koster ingen ting i sammenligning.
Sky Captain and the World of Tomorrow