Bedre end man skulle tro

3.0
(Pas på: enkelte spoilers!)

Man kan ikke forvente meget af en mand, der har stået bag "Resident Evil" og "Mortal Kombat," og Anderson kører som forventet i samme aciton-gyser-spor som førstnævnte. AvP kunne være bedre på mange områder, og en Cameron eller Scott ville jo nok have fået noget mere ud af de to populærer filmmonstre. Personligt kunne jeg godt savne lidt mere fokus på menneskene, som jeg igen hellere havde set som spacemarines som i "Aliens" end nutidsborebisser.

Med det sagt, synes jeg faktisk, Anderson slipper nogenlunde fornuftigt fra projektet, som næsten fra starten er en dødssejler. Der er masser af action i de klaustrofobiske tempelgange, selvom menneskene efter min mening bliver dræbt alt for hurtigt.
Monstrene er fede som altid, godt at CG-effekterne ikke tager over, men at man faktisk også har brugt mænd i kostrume og dukker som i "Aliens", som jo må siges at være forbilledet for denne film. Med undtagelse af den længest levende Predator, må jeg indrømme, at jeg fandt denne race lidt klodset, både i skildring og i skikkelse. At én Alien kan nakke to Predators hjalp heller ikke på mit syn på racen.

En del af underholdningen består selvfølgelig i genkendelsesmomentet, så jeg er udemærket klar over, at hvis man ikke kender til de tidligere film i serierne, vil AvP sikkert virke knap så overbevisende. Samtidig vil jeg sige, at sammenlignet med "Predator 2" er AvP både (selvfølgelig) effektmæssigt, underholdnings- og faktisk også historiemæssigt overlegen.
Ud over genkendelse ift. de tidligere film, er det rart at kunne genkende temaer fra tegneserien, bl.a. sammenarbejdet ml. Predatoren og Sanaa Lathan i slutningen af filmen, som ikke fungerer 100%, men som jeg ser som en fin detalje i historien.

Jo, man savner Ripley (og Arnold?), og jo, man kunne sagtens have fået mere ud af forlægget, men et i mine øjne hæderligt forsøg på at sammenblande monstre.
Alien vs. Predator