Mann løsner grebet

3.0
Lad det være sagt med det samme, "collateral" når desværre aldrig at komme op på højde med nogen af Mann's tidligere film.

Michael Mann har med film som "Manhunter", "Heat", The insider" og senest den herhjemme oversete "Ali" fastholdt sit kunstneriske udtryk med jerngreb, en nerve og intensitet suppeleret med en sublim visuel fortællemetode.- En evne meget få instruktørere besidder, og en evne som vi publikummer har nydt rigtigt godt af.

Derfor er det også noget skuffende at måtte konstatere at Mann har løsnet grebet med "Collateral" - filmen formår aldrig at blive rigtigt spændende, og taber langsomt luft for til sidst at flade ud som enhver anden forudsigelig blockbuster thriller.

Bedst er filmen i dens visuelle og stemninigsmættende portræt af storbyen L.A. i nattetimerne (på den front har Mann ikke løsnet grebet...heldigvis).- Tom Cruise levere også en glimrende præstation i rollen som skurken Vincent.

Se den, men forvent ikke det store denne gang fra en Mann, der desværre har tabt noget af pusten i kapløbet med sig selv.
Collateral