©Årets skuffelse©

2.0
Så nåede AVP at løbe med prisen inden årskiftet.

Dens rygte gjorde at jeg efterhånden ingen forventninger havde til denne film - de blev ikke engang indfriet.

Hvis dette havde været et uafhængigt projekt, som ikke havde noget med de to franchises at gøre, så ville det måske have været lettere at sluge den. Problemet er bare, at når man har især "Alien", "Aliens" og "Predator" i baghovedet, så er det svært ikke at sammenligne.
Man skulle jo tro, at to monstre i en film burde være lig med dobbelt så meget underholdning, ik?
Desværre var det ikke tilfældet i "Freddy Vs Jason" og det er heller ikke tilfældet her.

Filmen er bygget op på samme måde som film som f.eks. "the Core" og personerne i den er lige så klichéfyldte og latterlige. Derudover føles det som om, at der går næsten en time før der begynder at ske noget og derefter føler man det hele varer 20 min og så slutter filmen, mens man sidder tilbage med den frygtelige fornemmelse af, at toéren snart er på vej.

At man så samtidig fornemmer, at Paul Anderson visuelt (Bl.a. på lokation og kulissesiden) også er blevet inspireret af film som "Stargate", "The Mummy" og "The Thing", så gør det ikke skuffelsen over, at der ikke er kommet mere ud af det, mindre.

Ingen tvivl om at denne film udelukkende er lavet for moneternes skyld og filmen indeholder da også alle klichéerne. Det eneste punkt hvor denne film adskiller sig fra andre af slagsen, er da vi i starten af filmen bliver introduceret for en Pepsi kapsel, som en af hovedpersonerne finder under en arkæologisk udgravning. Der bliver fokuseret tilstrækkeligt nok på den til at man tænker, at denne kapsel nok vil få betydning senere i filmen. Der tager filmen så røven på en, da den rigtig nok dukker op en tre-fire gange i filmen, men uden formål. Andet end at reklamere for Pepsi selvfølgelig.

Det eneste positive der er at sige om AVP er, at effekterne og kulisserne er udmærket, men det virker ikke lige så storslået på en, som f.eks. "Aliens". Til gengæld kunne jeg stadig godt ønske mig, at nogen forklarede mig hvorfor det er blevet så moderne at ryste kameraet under kampscenerne, så man knap nok kan se hvad der foregår.

Der er ingen tvivl om, at denne film står som en skamplet på hele Alien og Predator sagaerne. Den vil kun være tilnærmelsesvis underholdende for folk som ikke er store tilhængere af de gamle Alien og Predator film. Sammenlignet falder den fuldstændig til jorden og gør nærmest Alien 3 og 4 til klassikere.

Hvis man kigger på Paul Anderson´s cv så kunne man nok heller ikke forvente andet. Efter en udmærket debut i England med "Shopping", så er det gået støt nedad bakke siden. Film som "Mortal Kombat" og "Soldier" leverede jo heller ikke sindsoprivende manuskripter og var selv som let underholdning alligevel en tynd kop te. Selvom jeg dog fandt "Event Horizon" og "Resident Evil" acceptable, så kan jeg godt forstå folk som finder dem utrolig tynde.

Så spørgsmålet er, om Paul Anderson ikke bør begynde at producere Playstation spil i stedet for. Handlingen i hans film er jo på samme niveau.

Når alt det er sagt, så har jeg valgt karaktermæssigt at vurdere denne film uafhængigt af Alien og Predator filmene (ellers skulle den nok have nul stjerner) og derfor i betragtning af kvaliteten af effekter og underholdningsværdi sniger den sig op på to stjerner.

Mit råd er: vent med at se den til den kommer på dvd og så hold forventningerne på samme niveau som hvis du skulle til at se "Leviathan", "Deep blue sea" eller en af den type film.
Alien vs. Predator