Krigen Der Kommer

3.0
USA invaderes af østblokken og tredje verdenskrig starter. I en lille amerikansk bjergby, flygter en flok teenagere op i skovene, hvorfra de starter en modstandsgruppe.

Dateret krigsfilm fra dengang den kolde krig stadig rasede på fuldt blus. Filmen ligner, især i starten en meget enøjet amerikansk spekulation og en forfærdelig omgang propaganda for amerikansk tankegang, men bliver hen ad vejen dog lidt mere nuanceret i sin skildring af en krig der heldigvis ikke kom, og den fjende man frygtede så meget. Også den indre psykologi i modstandsgruppen skildres mere troværdigt end man først skulle tro, selv om deres modstandskamp, hvor teenagedrenge- og piger klarer bunkevis af toptrænet elitesoldater, næppe kan kaldes realistisk.

Krigsscenerne er for det meste okay, men vil på mange i dag virke en smule langsommelig og måske også kedelige.

Men en af den slags film jeg så som meget ung tilbage i 80’erne, og fandt rigtig god, der var jo en masse fede krigsscener. I dag ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal mene, den kedede mig sjovt nok ikke, men den er mere kultagtig end egentlig god (for mig i hvert fald).
Blodrødt daggry