En ener!

6.0
Det var først da jeg så den polerede version af The Empire Strikes Back I BIOGRAFEN at jeg forstod hvor super den er. Den er som The Two Towers, et mørk mellemspil med gevaldige prygl til heltene. Med andre ord, en mørk film der skildrer de tider som helte også må igennem, uden at ane om de nogensinde skal se en ende på lidelserne.

Slaget på Hoth... fantastisk. På video ligner det ingenting, men på lærred... få har taget science fictionfilm ud i sneen! Emperiets walkers er imponerende og NYSKABENDE, det kridhvide landskab meget anderledes end det sorte rum, og rebellernes 'rumskibe' (jeg husker ikke navnet) er flot designet også.

Der er en form for minimalisme over angrebet, der får det til at fungere. Computergrafikken har gjort alt muligt, selv i de ekstreme dimensioner, men det var der ikke noget af dengang. Og det fungerer i DETTE slag, hvor stemningen er uden sidestykke. JEG skulle helt op til Return of the King før jeg så et slag, der matchede dette i stemning!

Computergrafik kan ikke opveje mangel på gode idéer... Empire Strikes Back og krigen på Hoth var en enestående idé, ligesom historien bag Ringenes Herre.

Jeg håber kommende films instruktører vil huske på dette.
Imperiet slår igen