- Kabale med pakkede kort -

3.0
Seneste skud på stammen fra underholdningseksperten John Woo hedder ”Paycheck”, og ovenpå den fejlslagne krigsfilm ”Windtalkers” kunne man i al beskedenhed håbe på, at den sprængfarlige kineser trak en godbid op af hatten denne gang, nu når han for alvor er vendt tilbage til actionfilmen.

Desværre er det kun blevet til en middelmådig actionthriller, der kun lejlighedsvis er medrivende, og ikke nær så raffineret som den udgiver sig for at være. Hovedsagligt fordi plottet er så snørklet og beregnende, at det virker fortænkt og i sidste ende aldeles utroværdigt.

Og når plottet er en overanstrengelse af de værre, er det i actionscenerne, at filmen skal tjene sine point. Det gør den også, selvom der sagtens kunne være mere knald på. Woo er stadig en habil actioninstruktør, men det er som om, han ikke længere tør gå planken ud og bare give slip, som han førhen turde det. Og det er synd og skam, for det er der, han bliver rigtig god.

”Paycheck” er derfor ikke meget mere end en tempofyldt men halvlunken actionfilm, der i stedet for at forsøge at sætte standarden, snarere stiller sig tilfreds med at være under den.
Paycheck