- Hemmelighedskræmmeri -

3.0
Når en garvet manuskriptforfatter som David Koepp er ophavsmand til en film, der oven i købet har to begavede skuespillere figurerende øverst på rollelisten, så tillader man sig at være forventningsfuld. Blandt mange har Koepp leveret manuskript til film som ”Jurrasic Park”, ”Mission: Impossible” og ”Carlito’s Way”, og med ”Secret Window” har han tilmed sat sig i instruktørstolen.

Det er udfra denne betragtning, at ”Secret Window” desværre må siges at være ren og skær venstrehåndsarbejde. Filmen, som er bygget over en Stephen King-roman, formår hverken at være særlig uhyggelig eller spændende. I et langsomt tempo slæber den sig af sted, og selvom det aldrig bliver kedeligt, så udmarver det handlingen og ikke mindst seerens interesse.

Depps skuespil er tilforladeligt i rollen som forvirret forfatter, mens den altid spændende Turturro, er tilpas gådefuld i en ellers lidt banal rolle.

Filmen tager en god drejning med en overrumplende slutning, der måske ikke er direkte sindsoprivende, men trods alt pynter på det lidt tamme setup. Men selvom ”Secret Window” ikke er mislykket, så er den langt fra så mystisk, som den gerne vil være og ærlig talt, en smule triviel. Der sker ganske enkelt for lidt i denne thriller til, at den rigtig kan være spændende, og det er på mange måder ærgerligt, da forudsætningerne for det, bestemt var der.
Secret Window