Meget overset film

5.0
Det er sket mange gange i mit liv, at jeg har overset gode film, med gode skuespillere, med gode plots mv. men denne slår dog dem alle.

Selvom historien er noget ekstrem, og mange ting i filmen er noget urealistiske f.eks. den meget omtalte kampsport Gun-Kata, så er man villig til at æde alle disse ting, da de forekommer så flotte og overrumplende, som det er tilfældet med i denne film.

Som mange andre også har påpeget, så stiller filmen et meget godt spørgsmål om hvorvidt, det kan betale sig at fuldstændig afskaffe krig og kriminalitet. Adam & Eva er uden tvivl konceptet i filmen, hvor dem der gerne vil vide og føle, bliver straffet. Ikke fordi at det i teorien er forkert, men fordi at dem der bestemmer ikke tolerer det.

Der er dog visse ting i filmen, som jeg ikke forstår. Et af spørgsmålene går på, hvordan samfundet kan overleve, når jo hverken mænd eller kvinder føler noget for hinanden. Er det undergrunden der spiller et puds, eller er det gensplejsning? Dette er lidt en løs ende, vi ikke får svar på. En anden løs ting, er at Preston (Bale) ikke på noget tidspunkt får "rigtig" modstand på sin vej mod at hjælpe undergrunden. Godt nok er han den ultimative Klerk, men mon ikke 20-30 andenrangs klerks, ville kunne klare ham? Men som sagt, så er man villig til at sætte disse ting i baghovedet, da filmen fungerer så godt som den gør.

Snyd ikke dig selv for at se denne som sagt meget oversete film, det vil du uden tvivl fortryde.
Cubic