Sikander

5.0
Ja nu har jeg set den 2 gange og skal ind en 3 gang og se den.

Filmen starter godt med en intro fortælling af anthony hopkins, historisk korrekt enda, for det man ser i filmen stemmer overens med hvad der står i verdenshistorien plus et par andre af bøger af militær historisk natur som jeg har læst igennem et par gange. Filmen er flot lavet god kamera føren der forstår at fokusere med kameraet på hovedpersonerne istedet for statisterne så man ikke opdager at de står og piller næse ( troy ). Man skal lige huske på når man kritiserer filmen at det her altså er en film der forsøger, og ganske godt. At fortælle hele alexanders liv i En Film, det er sku en svær opgave når det handler om alexander den store. Jeg kan godt lide at den tar afstand fra hollywood filmene ved at for eksempel at alexander ikke nakker 50 soldater alene ved gaugamela, og at han ikke rammer Darius d.2 lige i hovedet med hans javelin da han charger ham ved gaugamela.

Alexander ledte fra fronten, fik mange krigsskader men døde ikke af nogen af dem. Var en utrolig god strateg, en fornøjelse at se gaugamela da slaget er precis som det står beskrevet i cassels history of warfare.
Var der forresten nogen der vidste at når man hører en engelsk oversergent råbe attention !, er det phalanx kommandørens stemme der runger fra fortiden. Det var nemlig dem der først benyttede kampecersits primært som basis for deres enheder.

Nå men alt i alt ville jeg da havde været glad hvis de også havde presset slaget ved Chaeronea med også. Men ok 5 stjerner for kun de allerbedste film får 6 stjerner, for filmen halter på visse punkter som jeg er sikker på at der er mange andre der har beskrevet før mig....
Alexander