- Sløv underholdning -

3.0
Et forsøg på at genindføre gammeldags musketerunderholdning er mere end velkommen, men desværre er det i dette tilfælde endt med en lidt tam version af den klassiske myte om manden med jernmasken.

Underholdningen er ikke overvældende, og hvis man forventer storladne og betagende fægtekampe, så bliver man slemt skuffet. Der er bestemt ikke meget actioneventyr over det det her, selvom det er habilt skruet sammen. Man savner grundlæggende noget slagkraft i mange af scenerne, og det betyder, at filmen ofte virker stillestående og faktisk længere, end den i virkeligheden er. Man skulle nok have skåret spilletiden ned en smule, eller blot sat lidt mere liv i kludene, for det virker af og til ret trægt.

Heldigvis hviler filmen på et solidt fundament i form af en god og interessant historie, som i sidste ende redder filmen og tilfører den en klassisk eventyrlighed. De mange store navne på rollelisten er bestemt heller ikke forgæves. DiCaprio er overbevisende i hovedrollen (-rollerne om man vil), og Byrne og Malkovich falder også i øjnene som ærefulde musketerer.
Manden med jernmasken