Fremtidens Alcatraz?

2.0
"Fortress" er efter min mening en ret ligegyldig science fiction/action film.

Kort fortalt handler den om en vis Brennick (Lambert) og hans kone (Locklin) der bliver taget til fange ved grænsen til USA, fordi konen er gravid for anden gang og det er tilsyneladende forbudt at have mere end et barn. Derfor bliver de begge overført til et moderne og topsikret fængsel (der opfindsomt nok hedder "Fortress"), fordi abort er ulovligt!

Som man nok kan regne ud, så forsøger Brennick (selvfølgelig!) at flygte fra fængslet. Men det er jo ikke så let når man får en eller anden dims ind i sig, der enten giver fangerne voldsomme smerter eller i værste fald springer dem i luften! Nu er gode råd dyre og situationen bliver ikke spor bedre da Brennick finder ud af at hans kone også er havnet i fængslet, samtidig med at fængslets inspektør (Smith) får et godt øje til hende!

Som actionfilm byder "Fortress" på udmærkede actionscener, selvom der efter min mening burde være flere af dem. Effekterne synes jeg derimod ikke er noget at råbe hurra for! Selom filmen er fra 1993, så synes jeg bare at effekterne virker ældre på en eller anden måde. Jeg har ihvertfald set ældre film der havde bedre effekter end "Fortress".

Skuespilsmæssigt er det generelt fint nok. Kurtwood Smith er dog bedst i rollen som fængslesinspektøren, mens Christopher Lambert mest af alt lyder som en der trænger til en halspastil. (Gør han ikke altid det?)

Men når alt kommer til alt, så må jeg erkende at filmen kedede mig. Det var dog også primært fordi jeg forventede lidt mere action end det der var.

Efterfølges af den mindst lige så dårlige "Fortress 2: Re-entry" fra 1999, der byder på stort set det samme som etteren.
Fangeborgen