Skræmmende realistisk!

5.0
Det er sjældent man ser en kontroversiel krigsfilm, som virkelig viser krigens gru. Ikke krigen med krudt og kugler, men krigen i mennesket, som der står bag filmens cover. ”Savior” er en ubehagelig og ærlig film, som absolut ikke er for enhver. Først gang jeg så ”Savior” blev jeg efterladt med en ubehagelig fornemmelse i maven, anden gang gjorde filmen nøjagtig det samme. Det er lige før man kaster op over de rædsler filmen viser. Alle de uhyggelige gerninger soldaterne begår i en krig, ses heldigvis i ”Savior”.

Takket være den serbiske instruktør og ikke ringere end Oliver Stone som producent, har vi fået en realistisk og modig film, som er ligeså uhyggelig som et mareridt. Skuespillet er i verdensklasse. Dennis Quaid burde have fået en oscar for sin præstation, for det er simpelthen noget af det bedste skuespil jeg nogensinde har set. Utroligt man kan spille så godt. Hans rolle er så interessant, menneskelig og ikke mindst vedkommende. Fantastisk rolle han har fået i ”Savior”, noget man kun kan drømme som skuespiller. Andre burde også fremhæves, men det ville tage en evighed for mig at beskrive, hvor godt skuespillet egentlig er.

Sluttelig vil jeg advarer alle fans, at ”Savior” ikke er en krigsfilm med de store flotte slag. Nej, det er nemlig en film, som handler om de rædsler der foregår i et menneske. Hvad en tragedie gør mod et menneske.

Efter dette gensyn, blev jeg enig med mig selv, at filmen skal have de 5 velfortjente stjerner. Den blev simpelthen mere vedkommende denne gang, derfor smider jeg en ekstra stjerne på. ”Savior” er også en film, som man ikke kan kritisere, (jeg har ikke kritik) fordi filmen er original og adskiller sig fra Hollywoods typiske forsøg på at lave en urealistisk og finpudset krigsfilm.

Respekt!!!
Savior