mr. Sandman, bring me a...

5.0
sandmand....jeg er meget forundret over dit indlæg. Ringenes Herre er jo den essentielle gode mod onde historie, hvor alle prøvelser, karakterer (arketyper), fristelser, som mennesket oplever, fremstilles metaforisk. Meget som en gammel myte eler religiøs tekst ville.
Du skal også passe meget på at drage socialrealistiske paralleller ud fra historien da Tolkien selv undsagde direkte sammenligninger. Ja, ringen destrueres, men det kan du da ikke oversætte til et "kommunistisk, socialistisk verdenssyn". Den destrueres fordi dens indflydelse er for stærk, og ingen væsner (især mennesket) kan modstå den. Ligesom magt. Man kan tage historien som en allegori til verdenshistorien og menneskets fejl men ikke en parallel. Det eneste man kan være helt sikker på i den sammenhæng er at Tolkien savnede den gamle tid og frygtede den nye...han var sikker på at magthavere ville voldtage hans elskede natur til krig og profit (som ex Saruman udøver i stor stil).....og han fik egentlig ret, selvom fremskridt har vist sig at bringe gode ting med sig også. I tolkiens ungdom var det nok svært at se på den side af medaljen....

"Hvad skal landskaberne betyde ? Selv David Lean brugte jo landskaberne i Dr. Zhivago som billede på hans indre "liv""
Middle Earth er Middle Earth - vi skal jo lære det at kende....keep it simple stupid ;) At Lean bruger landskaberne som han gør i Dr Zhivago er da fint...men det betyder skam ikke at det skal være sådan i alle film? Jeg mener...i en post-Magnolia behøver alt vejret i film vel heller ikke at spejle karakterudvikling osv.

"Det er et flot eventyr med en god start, men uden de nødvendige realistiske referencer i personpsykologien og billederne, som holder ens gejst oppe. En vermouth uden gin. Landevejen er FOR lige."
Jeg er uenig...prøv igen :) Med mindre du generelt ikke så godt "kan" med fantasy, hvorefter dit indlæg giver meget mere mening....fordi det ER symboler og metaforer det hele, og ser man ikke dem er der nok kun det du ser tilbage (et eventyr med en for lige vej). Men mon ikke flere har sagt nogenlunde det samme om Kejserens Nye Klæder eller Nattergalen f.eks.? Det tror jeg....men godt nytår sandmand..dine indlæg er altid interessante.
Ringenes Herre - Eventyret om ringen