En af Zhang Yimous flotteste

5.0
Zhang Yimou kunne også lave fantastisk flotte film, før han lavede "Hero" og "House of Flying Daggers". For ti år siden lavede han "Shanghai Triad", der fortjent gik hen og vandt den tekniske pris ved Cannes i for ti år siden i 1995. Dengang hed hans diva ikke Zhang Ziyi, men Gong Li (som forresten begge kan ses i Wong Kar-Wais "2046"), og hun giver virkelig uovertruffen præstation i denne film.
I filmen følger vi en lille dreng fra bøhlandet, der kommer i tjeneste hos en gangster-familie i 1930'ernes dekadente Shanghai. Han skal være tjener for gangsterbossens gudesmukke elskerinde, Gong Li, og vi ser denne glamourøse verden af livlige dansehaller og smukke kvinder igennem drengens øjne.
Under overfladen lurer der sig dog nogle farer. Blodet flyder snart i gangsterbossens villa, og elskerinden gemmer også på nogle hemmeligheder.
De røde farver der går igen i denne film er helt vidunderlige. Jeg fortryder virkelig at jeg ikke fik set denne film, da den gik i biografen. Også ideen med at filme et gangsterdrama fra en lille tjenerdrengs synsvinkel er sjov og interessant. Gangsterdramaet som sådan er også spændende. Det hele udfolder sig langsomt som et spil skak. Dog er Gong Lis præstation klart det mest seværdige ved denne film. Først lader hun til at være en smuk, men kold strigle, men efterhånden som drengens forhold til hende udvikles, får man sympati for hende og hendes situation.
Fantastiske billeder, elegant historie, god film.
Shanghai Triaden