Uovertruffen filmlyrik

6.0
"Hanabi" er en af de flotteste japanske film, som de danske filmimportører har valgt at bringe til landet. I denne film spiller Beat Takeshi en kriminalbetjent, der ikke har fået de bedste kort på hånden. Hans cop-buddy er skudt ned, og han har taget hævn i koldt blod. Hans kone er uhelbredeligt syg. Det går ikke specielt godt. Og der går ikke bedre, jo længere vi kommer ind i filmen.
Det fantastiske ved filmen, det, der gør den et mesterværk i mine øjne, er den kølige, triste stil blandet med glæden over de små ting i livet. Alle personerne i filmen lider tab og undergang, men stadig er der plads til poesi og humor. Det er specielt forholdet mellem hovedpersonen og konen, der er giver filmen liv. Et kærligt forhold uden ord.
Filmen kredser om mange temaer. Kontrasten mellem uskyld og vold. Opgivelse og håb. Leg og alvor. Kitano laver lyrik ud af billeder i sit eget, rolige tempo. Jeg kan ikke anbefale alle at se den, men jeg kan garantere, at man kan få meget ud af filmen, hvis man åbner sig op for den.
Hana-Bi - blomster og ild