Rusten

2.0
Nagisa Oshima er blevet lidt rusten på sine gamle dage. Med en baggrund som "Merry Christmas Mr. Lawrence" og "In the realm of senses" har manden allerede fået sit navn i den japanske filmhistorie. Han behøves ikke at lave flere film.
Ikke at "Taboo/Gohatto" er direkte dårlig. Blot uinteressant og kedelig. Med gode skuespillere som Beat Takeshi ("Hanabi", "Zatoichi") og Tadanobu Asano ("Focus" og "Sharkskin man and peach hip girl") så er der masser af seværdige scener i filmen. Dog gør Ryuhei Matsuda ("Blue spring" og "Showa kayo daizenshu") det ikke særligt overbevisende, som den unge samurai, som alle de garvede samuraier i den historiske Shinsengumi falder for. Måske ligger problemet i manuskriptet. Hans karakter er omdrejningspunktet for hele filmen, men alligevel så sker der ingen videre udvikling i karakteren.
Der er mange flotte detaljer i filmen, og realismen i er et friskt pus i en genrer fyldt med stereotyper og klicheer. Men som et drama er der for lidt udvikling og for meget forudsigelighed. Mange scener er direkte søvndyssende. Filmen falder til jorden, som det sakura-træ der hugges ned i slutningen af filmen.
Taboo