©Humor i verdensklasse©

6.0
Dette er en af de film, som gjorde at Hr. Chase indtog 1. pladsen som min yndlingskomiker.
Chevy Chase er sublim i rollen som familiefaren Clark W. Griswold som kun ønsker at gøre det hele så godt for familien som muligt, men altid formår at fejle undervejs.

Ingen har den samme evne til at stille sådan et pokerfjæs op, når han fyrer noget crap af og når det er Chevy Chase der er på banen, så er der som regel ikke kun én punchline i hans jokes. Som f.eks. i "Fars fede juleferie" (den tredje film i denne serie), hvor han er på vej ud af sin garage med en motorsav i hånden og en ishockey maske på hovedet (i bedste Leatherface/Jason stil) for at beskære det enorme juletræ han har fået slæbt med hjem og den mandlige del af hans yuppie nabo-par spørger ham: "Hey Griswold. Where do you think you´re gonna put that tree", hvorpå han svarer: "Bend over and I´ll show you". Hvilket manden selvfølgelig tager ilde op, men Clark understreger derefter, at han ikke snakkede til ham (underforstået at det var møntet på hans kone i stedet for). *GG* Priceless!!

Chevy Chase vil med "Fars Fede Ferie" og "Fletch" serierne for altid have en plads i min hall of fame over de morsomste komedier.

Randy Quaid i rollen som den bumsede og dumme svoger bør også fremhæves og derudover ses John Candy i en lille rolle.

Der er 4 i serien: "Fars Fede Ferie", "Fars Fede Ferie 2", "Fars fede juleferie" og "Fars fede las Vegas ferie". De tre første er klart de sjoveste.

Derudover blev der for nylig udgivet en tv-film ved navn "Fars fede juleferie 2" på DVD herhjemme uden Chevy Chase, men med svogeren spillet af Randy Quaid i hovedrollen. Den bør man holde sig langt væk fra.

6 stjerner lyder måske af meget for en film som denne, men eftersom filmens formål er at få en til at grine og den opfylder dette til UG i min bog og jeg ikke kan komme i tanke om mange andre film, jeg har grint så meget af, så har den bevist at den er en af de bedste indenfor sine genre. Derfor: Topkarakter!
Fars fede ferie