Film For De "Små"

3.0
En gruppe FBI aspiranter skal på en prøve, på en øde ø. Hvad de ikke ved er, at en i blandt dem er seriemorder.

Den finske instruktør Harlin har igennem årene leveret et par fantastiske actionfilm, men i mine øjne egentlig aldrig været nogen stor og stilskabende instruktør. Hans sidste nye film her lever alligevel ikke op til det bedste han har vist og kan med kritiske briller endda kaldes dårlig.

Så vidt vil jeg ikke gå, for uden de store forventninger og går man efter en film der byder på lidt spænding og håndfast action, så fungerer den sådan lige til den anonyme premiere den har fået på DVD og dermed en aften foran Tv’et, når man skal finde en film man ikke gider spilde for mange tanker.

Handlingen virker utroligt søgt og hele rammen for historien føler man ikke holder særligt godt, og det er set bedre i lignende film, mens skuespillerne intet gøre for at løfte det svage manuskript. Kilmer viser endnu engang hvorfor man indimellem finder ham dybt irriterende og dårlig (hvor den mand dog svinger, bedst som man synes han er god, leverer han noget der får en til at miste troen på ham og så omvendt igen). Slater har jeg altid haft en svaghed overfor, men han har nu ikke meget at arbejde med, så han trækker ikke mange stik hjem her. Ingen af de andre skuespillere gør hverken fra eller til, de agerer bare lidt anonymt, men fylder dog deres pladser i en lang række mord og actionsekvenser.

Slutningen havde jeg det lidt svært med, der burde selv en lille instruktør kunne komme op med noget bedre for at narre publikum, men altså ikke Harlin.

Filmen ligner faktisk slet ikke en film der er gjort det store ud af, men minder mere om den slags små klodsede og ujævne action- og spændingsfilm med f.eks. Seagal (for ham ville dette være i den bedre ende), der indimellem finder vej til de danske udlejningssteder. Kan man klare dem og ikke hører til dem der rammes af snobbetendenser, hvis ikke en film ikke lige byder på det store, så er der faktisk okay spænding og action at finde her.

Jeg var lidt i tvivl om jeg selv synes at filmen burde have så høj en bedømmelse, men som tanketom underholdning, der udfyldte den tiden den kørte i.
Mindhunters