©Alle gode gange tre©

3.0
Om grunden til at filmen kikser lidt, er fordi at man har set det hele to gange før i Kurosawa´s "Livvagten" fra 1961 og i Leone´s "En nævefuld dollars" fra 1964 som denne film jo er inspireret af. Eller om det er fordi, at Walter Hill ikke helt har kunnet bestemme sig for, hvorvidt han skulle lave en stilet gangsterfilm ala "Miller´s crossing" eller en tjubang action film i bedste John Woo stil, ja det er et godt spørgsmål.
Det er ihvertfaldt endt med at blive en mærkelig cocktail.

Filmen er i forhold til sine to forgængere også mere langtrukken i det og det kan måske være derfor, at Hill har valgt at sætte nogle moderne action scener ind i form af skuddueller, hvor folk flyver rundt til højre og venstre.

Jeg har normalt altid nydt Hill´s film og han har været generøs med underholdningen op igennem 80érne med specielt film som "The Warriors", "Manøvre med døden","48 timer", "Streets of fire", "Den beskidte bande" og "Crossroads" (Nej ikke den med Spritney).
Han har på mange måder mindet mig om John Carpenter med sin dystre facon.

Op igennem 90´erne har det dog været agurketider for den kære Hr. Hill og det her projekt virker da også lidt som om, at han har tænkt: "Nu har vi det samme manuskript udspillet i Samuraiens verden og i Cowboyens verden. Hvorfor ikke også prøve med gangster genren" - og resultatet er blevet derefter.

Bruce Willis og Christopher Walken kører den på rutinen i to roller, som man er vant til at se dem i og det er jo i og for sig ok, men det redder ikke filmen fra kun at være jævn underholdning, som hurtigt er glemt igen.