Sinbad År 2003

3.0
Den legendariske søfarer Sinbad (Pitt) bliver af gudinden Eris (Pfeiffer) narret til at stjæle ”fredens bog” fra en gammel ven.

Gammeldags tegnefilm med fine animationer og en pæn streg, i en tydeligt veltilrettelagt produktion. Historien er af den slags som man kun kan slippe af sted med i en tegnefilm, men selv her virker den noget tynd og er ikke altid lige indlysende, i hvert fald næppe for de mindre, som filmen mest henvender sig til.

Karakteren Sinbad føler jeg, ligesom med flere af de andre figurer, kunne være bedre tegnet, så de var mere udtryksfulde og knapt så anonyme, men filmens baggrundstegninger er til gengæld fantastisk flotte og gennemførte. Den er fint farvelagt i klare farver, der passer godt til det eventyr det er. Der er også flere imponerende og fængende scener, særligt en sekvens hvor Sinbad og hans udvalgte forsøger at undslippe en kæmpefugl er sjov og tempofyldt, men der er også for mange scener man hurtigt glemmer.

Stemmerne er for det meste velvalgte, særligt skal Pfeiffer fremhæves for så fremragende at gøre Eris til filmens store og sexy personlighed. Desværre føler jeg ikke, at Pitt’s stemme passer godt til den karakter som man har gjort Sinbad til og det er en af de tunge poster i filmen.

Filmen er det meste af tiden tegnet i hånden, men man har i få scener gjort brug af computer og det stikker i øjnene, da de gammeldags tegnede billeder her står i skærende kontrast til de computertegnede. Dette er værst og ses mest i starten, da Sinbad’s skib angribes af et monster fra havet.

”Sinbad: Legend Of The Seven Seas”, der er inspireret af ”1001 Nats Eventyr” er ikke nogen stor tegnefilm, den går bestemt ikke hen og bliver en klassiker på linie med Disney’s de største, hvis stil den prøver at lægge sig op af, men som solid underholdning er det okay og så er det befriende at se, at ”Dreamworks” tør satse på sådanne håndtegnede film, så synd den ikke fik bare lidt større succes.
Sinbad: Legenden på de syv have - org. version