Sober Film Om Folkehelt

3.0
Den unge Ned Kelly (Ledger) bliver i 1800-tallet gjort til lovløs, da det lokale politi generer ham og han gør modstand. Snart bliver han en helt i folkets øjne, en rolle han sammen med sin bande prøver at leve op til, mens ordensmagten strammer grebet om dem.

Der er lavet flere film om den australske Kelly, der dernede har status som en form for Robin Hood og folkehelt. Sammenligningen er heller ikke helt ved siden af, slet ikke hvis man skal tro på den seneste film om ham, der bygger på bogen ”Our Sunshine” af Robert Drewe.

Instruktøren Jordan, der også stod bag den lettere kontroversielle, men ikke særlig gode ”Buffalo Soldier”, om amerikanske soldater udstationeret i Tyskland, tegner et sobert portræt af Kelly og måske for sobert, medmindre filmen skal ses som et eventyr, og det kan den ikke rigtigt beslutte sig for om den vil være. Det er måske her at filmens største problem ligger, for filmens svinger mellem at være en underholdende røverhistorie og et seriøst drama, begge dele uden at stikke særligt dybt og det er noget som særligt gør filmens mere alvorlige tone en anelse flad.

Teknisk er den fint lavet, der er gode actiosekvenser og spændende passager og selv om historien er for flagrende, så fænges man nok til at man føler sig i godt selskab. I filmens mange roller, har man samlet cremen af australsk film, hvilket er et godt træk. Desværre får de fleste af dem ikke det store at arbejde med, så ingen af dem hæver sig for alvor og jeg er endda lidt i tvivl om, at den unge Heath udfylder sin rolle troværdigt nok, selv om han har alderen til at spille Kelly, men okay han prøver af et godt hjerte, så fred være med det.

”Ned Kelly” er ingen dårlig film, den kan anbefales, men man skal skrue forventningerne ned, særligt når man kigger på den imponerende rolleliste, for den kan filmen slet ikke leve op til. Kan man det, så er det veldrejet underholdning, ikke noget man husker stort bagefter, men god mens den kører.
Ned Kelly