©De Niro´s instruktørdebut©

5.0
De Niro´s instruktørdebut fra 1993 er baseret på Chazz Palminteri´s manuskript og han spiller sammen med De Niro selv en af hovedrollerne.
Joe Pesci ses desuden i en mindre birolle.

Den vigtigste rolle er dog besat af Lillo Brancato, som virker meget ærlig og troværdig i rollen som De Niro´s teenage søn, som er på vej ind i en verden af gangstere og småkriminelle.

Han skulle efter sigende have fået rollen, efter at han til audition efterlignede Robert De Niro i nogle af hans roller. Hans talent for at immitere var også at finde i Penny Marshall´s
"Renaissance man" med Danny DeVito i hovedrollen, hvor det bl.a. går ud over Al Pacino i "Scarface". Ellers er det mest blevet til et par små roller i et par Bruckheimer produktioner instrueret af Tony Scott, nemlig "Fjenden i dybet" og "Enemy of the state" for den unge talentfulde Lillo Brancato.

Filmen er en anderledes gangsterfilm og selv om den besidder de sædvanlige ingredienser, som man er vant til fra andre af slagsen, så besidder den en vis charme, som man ikke har set før. Det er tydeligt at mærke, at det har været et meget personligt projekt for både Palminteri og De Niro.

Alt i alt en vellykket debut for De Niro på den anden side af kameraet.
A Bronx Tale - Gangsterens lærling