Ikke billettens pris værd...

1.0
Jeg trængte til et godt grin - en film, som ikke krævede noget af mig - med andre ord, jeg ville bare underholdes. Med Ocean's 11 i god erindring - jammen, så syntes valget af efterfølgeren oplagt. En film, hvor rækken af medvirkende kendte skuespillere nærmest falder over hinanden, og hvor scenariet er snyd og bedrag i en elegant setting - hvad kunne dog gå galt her. Tja - umiddelbart alt! Første halve time er ren præsentation af bandemedlemmerne - efter de første to, så begynder man at kede sig... Efter introen skulle vi jo så igang med plottet - men øh, hvad var det egentligt lige, det hele gik ud på? Nåh ja, at snyde hinanden ha ha ha, øh, men det skulle vel have været på en morsom måde? Sidstnævnte lykkedes ihvertfald ikke at få så meget som en enkelt lattermuskel i svingninger hos mig. Ikke bare et lillebitte grin eller antydning af smil kunne den frembringe - tværtom.

Ocean,s 11 erindrer jeg med finurlige "Olsenbande-agtige-tiltag" og "De uheldige Helte"-scenarier - disse associationer udeblev helt og aldeles i denne opfølgning. Der er lagt op til en hel masse, som bare fuser ud, ikke er til at gennemskue eller følge med i - og helt ærligt, så er det bare for meget, når Julia Roberts spiller Julia Roberts... og moar skal redde hele banden ud af fænglet! Godt nok vil jeg da ikke benægte at George Clooney og Brad Pitt er et par nydelige eksemplarer af det mandlige køn, men det rækker altså ikke helt nok hos mig - jeg vil også gerne opleve godt skuespil.

Så selvom de medvirkende uden tvivl selv har haft det fornøjeligt med indspilningen, så er spørgsmålet jo nok, om så gode skuespillere også har "råd til" at eksponere sigselv i så dårligt et resultat? Evt. fremtidige instruktører tænker sig måske om en ekstra omgang, inden de hyrer en af disse ellers så anerkendte berømtheder... Bortset fra en række dejlige turistscenerier fra det sydlige Europa, så var der ikke valuta for de 70 kr., som billetten kostede.
Ocean's Twelve