En sang for livet!

3.0
Det er min første musical film jeg har set i biografen. Det er bestemt ikke en genre jeg bryder mig om, derfor har jeg også holdt mig væk, men i går aftes valgte jeg at prøve noget nyt, eller i hvert fald få en lidt anderledes filmoplevelse end jeg plejer. Jeg må også indrømme, at navnet Joel Schumacher var alligevel den største grund.

”The Phnatom Of The Opera” er selvfølgelig en film, som er fordelt i to målgrupper. Dem der elsker musicals og dem der ikke gør. Jeg befinder mig sådan midt imellem for en gangs skyld. Jeg var forberedt på, hvad filmen gik ud på, hvad denne genre indeholder og derfor kan jeg i teorien heller ikke være skuffet som sådan. Jeg ved ærligt talt ikke meget om musicals, derfor er det lidt svært at anmelde denne film.

Men lad os bare kaste os ud i det. Historien er egentlig godt skruet sammen og giver mening, og der spilles generelt meget stærkt, især af Gerard Butler, som spiller fantomet. Men også Emmy Rosum skal fremhæves, hun har i hvert fald et talent, som nok skal udnyttes i den næste fremtid. Patrick Wilson er også god. Jeg var faktisk overrasket over skuespillet. De skuespillere der er med i filmen er forholdsvis ukendte folk, men de spiller meget godt må jeg sige.

Udover skuespillet, så er ”The Phnatom Of The Opera” en imponerende flot film, med mange flotte billeder – ja, næsten helt poetiske billeder. Flot fotograferet og en kameraføring, der virkelig vil noget. Joel Schumacher har haft mange penge at gøre med denne gang (70 millioner), og det er et stort beløb for ham, men han bruger dem meget fornuftigt og slipper med skrækken synes jeg. Det er tydeligt, at han denne omgang har lagt vægt på filmens udseende. Alt er pyntet og det ser godt ud på det store lærred. Kostumerne er flotte, makeuppen er også som den skal være.

”The Phantom Of The Opera” indeholder mange lange scener og dialoger, og det hele føles desværre for langtrukken. Der har været gode perioder, men så sandelig også kedelige perioder. Spændingen kommer desværre kun ved filmens klimaks, og det er alt alt for sent.

Filmen er slet ikke så sukkersød som man havde forventet. Jeg fik ihvertfald aldrig mine popkorn galt i halsen. Tværtimod er det en god kærligheds historie, som er interessant.

Men det kan aldrig blive mere end de 3 stjerner for mit vedkommende, da det er en genre jeg ikke har det alt for godt med. Mit første indtryk efter filmen var 2 stjerner, men efter jeg havde overvejet det hele grundigt, kom jeg til en konklusion, og det er 3 stjerner. Det er ikke en film jeg vil eje, men jeg vil da gense den engang, hvis jeg får muligheden pga. de fantastiske billeder og fremragende musik, som er biografturen værd.

Forstår ikke anmelderne, de har nærmest slagtet filmen?? Men jeg fik i hvert fald hvad jeg kom efter. En lidt anderledes filmoplevelse, som jeg måske kunne lære noget af. 3 stjerner i min bog.

Jeg er yderst overrasket over, at Schumacher vil lave musicals?? Men han er jo en varieret filminstruktør, som har kastet sig over de fleste genrer.
The Phantom of the Opera