- Mere død end levende -

1.0
Tåbelig, tanketom og komplet ligegyldig actionfilm.

”Resident Evil” er en film, der er baseret på et ”kill’em all”-computerspil, hvor det gælder om at skyde en flok zombier i stumper, og det er sådan set også, hvad filmen handler om. Ja, det er faktisk det eneste, den handler om, og der har vi problemet med denne tanketorsk af en film. Grundlaget for den er simpelthen for tyndt, og når man heller ikke har gjort sig de mindste anstrengelser for at stykke en bare nogenlunde forsvarlig handling sammen, så kan det vel heller ikke gå andet end galt.

Galt er det i hvert fald gået. Man har åbenbart ikke følt det nødvendigt at redegøre for historien, for man skal lede længe efter en mere vrøvlet, ulogisk og uigennemtænkt handling. Det hele virker mere som én undskyldning for at fyre kanonen af. Desværre er der ikke meget knald i denne kanon, og actionscenerne er forbløffende flade.

Derudover ejer den ikke skyggen af uhygge (selve zombierne er elendigt sminket og minder mere om noget fra en Broadway-musical end en splatterfilm) og besidder ikke den dysterhed, der i sidste ende kunne have reddet den fra en falliterklæring.

Næ, her er instruktøren tilsyneladende mere interesseret i at myrde dræberzombier til tung rockmusik, og hvad enten dette tiltaler en eller ej, så er det i dette tilfælde bragende kedeligt. Der er mere hovedpine end underholdning at hente her - det er rodet instrueret, og man må tvivle på, om instruktør Paul W.S. Anderson selv kan finde hoved og hale i sit voldsorgie. Vi andre kan i hvert fald ikke.
Resident Evil