Holy shit!

6.0
Jeg prøvede.....PRØVEDE virkelig at gå alle 34 sider igennem med hele debatten, for det er jo dét det er, men jeg måtte stille og roligt opgive ved side 24.....-Det blev sgu for meget at høre på:)

Har tænkt meget på hvordan jeg selv kunne bidrage, men ærlig talt...-Whats the fucking point??!!!!
Det slog mig nemlig, at jeg nu IGEN læste temmlig mange skindhellige, og antikristne menneskers meninger, og at jeg selv har haft så uendelige mange diskussioner og skænderier med kristne, som har en særlig god evne til at se folk, som jeg selv, som uvidende ignoranter som dog heldigvis OGSÅ elskes af et sært åndelige væsen som tilsyneladende ikke vil have at der eksisterer andre åndelige væsner af samme slags som den selv (vilket næsten gør DETTE væsen helt menneskelig;-) ).
Var DET lige en lang sætning uden punktum eller HVA´???
Nåh men det som slog mig, var bare at det er en debat som ALDRIG vil være ensom... Og der vil ALDRIG være nogen som bøjer sig... Selv ikke de kristne som er blevet bedt om at gå et andet sted hen for at lege præster, eller Moses Svansen som insisterer på at tøffe sit lille kors gennem Nørrebro med pansrede politi omkring sig (i come in peace????):
De vil STADIG insisterer på at der er brug for dem, specielt steder hvor ingen gider høre på dem.
På den anden side er vi der er ikke-troende, heller ikke tilbøjelige til at ville bukke under for menneskenes håbløse forklaringer på guds eksistens...
Men må sige debatten HER er så dejlig "voksent" at høre på, og at det imponerer mig hvor mange svære ord i næsten allesammen kan...

Men for at vende tilbage til filmen, så er jeg én af dem som faktisk har SET den;0P
Jeg så den på min 30 års føs´da, fordi denne dag aldrig har interesseret mig synderligt at fejre, og jeg ville lave en lille hyggeaften ud af det med film og slik o.s.v og det var nok ikke helt tilfældigt at jeg blandt bluckbusters greatest hits, valgte potC...

Jeg husker stadig da jeg var lille (det er jeg godt nok stadig, men det er en anden histoie), og min mor fortalte mig om gud og Jesus.
Min kære moder er absolut heller ikke kristen, me n hun fortalte mig om, hvad det var nogle mennesker troede om på, og historien om Jesus på korset satte sine dybe spor.
Jeg var ikke mere end 6, men min reaktion husker jeg tydeligt.
Først blev jeg rasende over at nogle mennesker kunne tro på noget SÅ tåbeligt som at en gud (hvad det end var) kunne sidde oppe i himlen uden luftballoner og bestemme over mennesker... Så blev jeg endu mere rasende over at menneskerne kunne være SÅ onde ved Jesus, som jo ikke havde gjort noget forkert, og så husker jeg stadig den totale uforståenhed over , at gud lod alt dette ske trods den magt han besad...
Efter jeg så første gang SÅ historien på tv-skærmen en påske, blev jeg så rasende og grådkvalt i min skælden og smælden, at jeg øjblikkelig gik igang med at skrive MIN version af Jesu lidelse, hvor Jesus farede til himmels, og sad der på en sky og rå-hyggede sig med bajere og kortspil sammen med sin far... Så ku de dumme mennesker blive nede og ikke fatte en klejne af det hele når de åbnede den skide hule ku de...

Tjah... Barnlig og simpel logik, og en historie fortalt af en mor som ikke havde alle de vidundelige forklaringer som troende kristne næsten altid besidder, men Jesusfænomenet har altid fulgt med mig.

Grunden til at jeg disker op med min livshistorie er, at Denne film fik mig til at få næsten samme fornemmelse i kroppen som den jeg fik déngang.
Jeg var først imponeret af sproget, og Jesus udseende fordi han denne gang IKKE lignede Bjørn Borg. Og den angst han har for sin skæbne, er også fantastisk.
Volden er også af en eller anden grund den absolut voldsommeste jeg endu har set...
Først bliver han gennemtævet, SÅ bliver han sat i lænker, og den egentlige afstraffelse kan begynde...
Den starter ud med en "stille og rolig" gang prygel med noget der minder om tommelfinger tykke piletræspinde, og når man tænker dét var da ok voldsomt, men nu er dét vel overstået, så griber de to lallende romere fat i hver deres pig-køller, og jeg når at tænke: nej!!! -det skal man bare ikke se på!!!?... Jeg åndede da også lettet op da de bliver bedt om at lægge dem på bordet igen, og var nu vidne til det éneste komiske øjeblik i filmen, da de to, tydeligt skuffede adlyder...
Men så tages psyco-piskene i brug istedet for, og resten af filmen er så én lang torturscene hvor man flere gange når at tænke: NU kan det ikke blive værre, men det KAN det.

Jeg har ikke gjort mig nogen tanker om det kontroversielle og alt det andet bavl og jeg ska komme efter dig Mel og om hvor religiøs han er og bla bla bla...
Jeg har ganske enkelt set et bud på en film, hvis tema ingen andre rigtigt har turde vise på denne måde... Nemlig hvor meget lort den stakkels actionhelt måtte igennem, fiktiv eller ej, fysisk eller psykisk.

Jeg er STADIG ikke kommet mig over denne film, og jeg skifter STADIG mening om den...
I bund og grund ser jeg den ikke som et mesterværk, men den har klart gjort stort indtryk på mig.
Og så kunne jeg sgu også godt lide slutningen hvor han rejser sig, med tydelige huller i hænderne, og beslutsomt går ud af "hulen", ready for action.

Den får 6 stjerner, og så vil jeg aldrig se den film igen!


ps:
Grin´eren episode om din date, som med sine venner forsøgte at omvende dig forceoffive;-)
The Passion of the Christ