Grev Olaf stjæler filmen

5.0
I bøgerne er Grev Olaf (Jim Carrey) en skuespiller, der spiller med i en dramagruppe. Han tror selv han er den bedste skuespiller i verden og overspiller hele tiden for at narre de tre børn. Han prøver at få opmærksom og være hovedperson i bogen og lader ikke børnene komme til sin ret. De stakkels børn der først bliver forældreløse efter deres forældre omkommer i en brand. Derefter bliver de forfulgt af den onde Grev Olaf, der bruger alle midler for at dræbe børnene i håb om at få fingre i deres formue. Faktisk er bøgerne omdrejningspunkt om Grev Olaf, hvordan han prøver at frarøve de forældreløse børns formue.

Så Grev Olaf er en dårlig skuespiller, men prøver at gøre det så godt som han kan. Så det er rigtigt, hvis nogle synes Jim Carey overspiller en smule, for det er netop tilfældet i bøgerne. Og jeg synes faktisk Jim Carrey gør det fantastisk.

Jeg har lagt mærke til en del anmeldere, der ikke helt har forstået hvad serien går ud på. Nok fordi de ikke har læst bøgerne og gjort ordenlig research. Jeg tror alle der har læst bøgerne vil kunne se hvad det er nogle af anmelderne misforstår, om det så er for dårligt fortalt i filmen tør jeg ikke sige.

Der er desuden biroller af Meryl Streep, Billy Connolly, Cedric the Entertainer og Dustin Hoffman. 5 stjerner herfra...
Lemony Snicket - En ulykke kommer sjældent alene