Dejlig film...

5.0
Når man læser kommentarerne til denne film (og mange andre), får man unægtelig det indtryk, at hovedparten af brugerne på Scope er mere eller mindre forfaldne til tom action, og ikke kan se kvaliteter i film, med mindre blodet sprøjter og/eller der er eksplosioner, biljagter, krigsscener eller andet i den stil fra start til slut. Citat fra XYZ i et tidligere indlæg:

"2(!) sølle sølag er hvad man bliver spist af med, mens resten af filmen slæber sig afsted i ren og skær tomgang."

...og der findes mange andre.

Til jer vil jeg blot sige: Gå dog ind og nyd jeres drengerøvsfilm i ro og mag og hold jer fra film af et mere seriøst tilsnit (som f.eks. denne) - I bliver bare skuffede...

"Master and Commander" er et filmisk storværk med store kvaliteter på næsten alle områder: Historien er fængende, skuespillernes præstationer er i top, musikken er storslået og velafpasset til filmen - og først og fremmest: Kameraarbejdet er state of the art. Russell Boyds Oscar for bedste cinematografi var, i mine øjne, den mest velfortjente af samtlige de Oscars der blev uddelt sidste år - og lige så velfortjent var prisen for bedste lyd redigering.

Havde der ikke, af for mig uforklarlige grunde, stået LOTR på stort set alt sidste år, er jeg vis på at denne film havde fået en del flere priser (Den var som bekendt nomineret i 10 kategorier, herunder både Bedste Film og Bedste Instruktion)

Den eneste lille anke jeg har over filmen er slutningen - det er dog en bagatel i den store sammenhæng. Filmen er en ægte storfilm...
Master and Commander: Til verdens ende