God film, helt bestemt!

6.0
Filmen starter(efter scenen med hans barndom i Ural) med et brag, de russiske soldater bliver sendt af sted i gamle faldefærdige gennemhullede både og bliver beskudt af tyske Stukaer hvor ½ af mændene i båden dør, da nogle få soldater prøver at flygte bliver de brutalt skudt af kommisarerne, og det kan fandeme pisse mig op!
Man kan fandeme ikke tillade at skydde ens egne soldater fordi at de trækker sig tilbage eller søger dækning og råber Desertører, landsforædere og hele tiden skal de komme med sætninger som: '' Glorius Comrade Stalin has ordered, not another step backwards!''
Det er mærkeligt at tænke at en enkel sætning sagt af Stalin, kan få de russiske officerer til at skyde deres kamerater i ryggen, de skulle fandeme have taget Stalin og sendt ham til Stalingrad kun bevæbnet med 5 patroner!

Nå viderer: soldaterne ankommer sammen med 100'vis af andre til en lastbil med ammunition og våben,
en halvfed officer råber i en megafon :"The one with the rifle shoot! The one with out follow's him, when the one with the rifle get killed the one who is follow him picks up the fifle and shoot!''
Ja det skal sgu nok få den allerde bund-lave kampmorale til at stige...
Vasilji trækker det korte strå, altså 5 patroner.
næste scene: de ca. 200 soldater står/sidder ca. 400 m. fra de tyske soldater, de får selvfølgelig en besked på at ingen trækker sig tilbage og hvis... Bang! et skud i hovedet og din familie er på vej til Gulag (sovjetisk Arbejds/Død's-lejri Sibirien) de russiske soldater stormer frem under umenneskelig beskydning og må til sidst trække sig tilbage og bliver dræbt af kommisarerne.
De ca. 15 min. er en hektisk omgang.
Og så... daler spændingen helt ned til det mere rolige med nogle gange med høj aktivitet. Slutningen kan jeg godt lide, Danilov lader sig skyde til fordel for Vasilji, Major König ser sig omkring og går i Vasilji's fælde, Vasilji skyder ham, og hvilket skud, det er et af de mest kolde og koldt-blodige skud, men man forstår ham. alle han kender er omkommet: Sasha, Danilov, Tanja, Kulikov, Volodia, Ludmilla og Anton.
Tak For En God Film!
Og tak til Hans Zimmer for et godt og stemningsfuldt Soundtrack
Enemy at the Gates