Jim Carry er ikke den eneste..

4.0
Inden jeg skulle se filmen havde jeg fra alle kanter fået fortalt om Jim Carrys fantastiske optræden... den var også ekseptionel god men dem der stjal billedet, efter min mening, var de tre børneskuespillere.
Det er ellers sjælendt man ser en film med børn i hovderollerne hvor man ikke bliver ved med at ærge sig over at deres halve fremtræden på læredet. Det er dog ikke tilfældet her.
Både Emily Browning (Violet Baudelair) og Liam Aiken (Klaus Baudelair) gør det rigtig godt og man tvivler ikke et øjeblik på at de er Baudelair børnene for ikke at glemme Sunny (hun er så sød og komisk).

Det jeg dog virkelig synes er flot er universet i filmen. Jeg har ikke læst bøgerne men jeg regner med at det samme gælder for dem.
Det er et univers i særklasse og så fantastisk illustreret gennem hele filmen.
En sjov blanding af eventyr og virkelighed, fortid og nutid plus et godt pift fra science fiction i form af de sælsomste opfindelser. Det er alt holdt i en meget melankolsk og let støvet atmosfærer der virkelig gør det en nydelse at se på og giver eventyrs siden et ekstra pift.

Jeg vil dog give Aleksander helt ret i at denne film på ingen måder skal sammenlignes med Harry Potter en sammenligning der efter min mening alt for ofte sker med film der bare tilnærmelsesvis ligner noget der hedder fantasy eller er bygget på bagrund af en/flere bog/bøger.

Som sagt har jeg ikke læst bøgerne men efter at have set filmen er jeg efterladt med en tørst efter at vide mere om dette univers. Jeg tror ikke at filmen når bøgerne til sokkeholderne men den er bestemt værd at se.
Lemony Snicket - En ulykke kommer sjældent alene