Ok, men ødelagt kopi

2.0
The grudge, som jeg måtte give betale hele 3 billetter for at komme ind og se med 2 venner, så ellers så lovende ud, med special effects og god makeup, og så den originale historie fra Ju-on - den japanske og mesterlige gyser.
Men der var intet i filmen der overraskede og jeg fandt det ufattelig plat med alle de engelsk talende japanere, samt hvordan hele historien omhandlede amerikanere - med undtagelse af de japanere der skulle dræbes for at gøre det fair. Ved ikke om det bare er mig, men jeg kan ikke klare pro-amerikanske film, og bare jeg får færten af sådan en film, begynder det at dunke i mine tindinger. Had uden lige.
Heldigvis var det ikke det største problem med denne film, fordi den glemte noget meget vigtigt, hvilket var den originale stemning. Og den kom af at man aldrig vidste hvad der skete næste gang, da det først er til sidst i Ju-on man får idéen om hvad f.. det er der sker, hvorimod i the grudge bliver man hele tiden vha. musikken, lydene og effekter i baggrunden opmærksom på at der lige om lidt sker noget - det er bare ikke overraskende nok og ikke specielt uhyggeligt. Det eneste plus er nok scenen med det computer animeret hår der ligesom fangarme bevæger sig i lokalet.
Men alligevel er filmen da et kig værd, især hvis man ikke har set den japanske version (som jeg på det kraftigste hellere vil anbefale). Og filmen er da en værdig kopi, desværre var der noget der gik tabt i oversættelsen.
Forbandelsen